Iskuvasaroiden huolto

Iskuvasara on erityisessä rasituksessa oleva laite. Laitteen käyttäjän tulee tarkistaa laitteen kunto säännöllisin väliajoin. Iskuvasaran terä tulisi poistaa laitteesta viikoittain ja tarkistaa terän ja sen pidättimien kunto. Jos terä on rasvaantunut poikkeuksellisesti, tulee rasvaustiheyttä muuttaa automaattirasvaimesta. Kuukausittain laitteen käyttäjän tulisi tarkistaa alateräholkin, terän ja teräpidättimien kuluma.

Tarkasta kulumisrajat laitteen ohjekirjasta. Tarkastuksien ja huollon laiminlyönnillä lyhennät merkittävästi laitteesi käyttöikää. MTB-iskuvasaroiden huoltoväli on 600 käyttötuntia.

Huollamme maahantuomamme MTB-iskuvasarat itse. Kauttamme onnistuu myös valtamerkkien, kuten Atlas Copco-, Furukawa-, General Breaker-, Soosan- ja Rammer-iskuvasaroiden huollot. Meiltä löytyy mm. 200 tonnin hydrauliprässi alateräholkkien poistoa varten, 20 000 Nm momenttiväännin kaasukäyttöisten iskuvasaroiden sidepultteja varten. Sidepulttien säröt meillä tarkastaa NDT Nord Oy. Huollon ajaksi meiltä on vuokrattavissa sijaisvasara.